Det här med surfing

är sannerligen inte bara att glassa runt på vågorna och få imponerande blickar efter sig. Nej gott folk, iallafall inte i början. Efter 12:e kallsupen och en del svärande över segel som drog åt fel håll, brädan som var så dum och kantrade mest hela tiden var jag redo att ge upp. Men precis då fick jag till vad som närmast kan kallas ultimata frihetskänslan. Bara segla iväg sådär på vågorna och faktiskt hålla balansen. Så då är man redo att kravla upp på braädan igen, bara för att försöka stå ännu längre denna gång.



Laddade innan vi hamnar i sjön!



Men ge oss ett par veckor så ska ni få se på grejer!

The Drums – Let's Go Surfing


Redo för Stavangerväder!




Kände att det var på tiden att få lite färg i den gråa regniga vardagen


När alla andra..

snackar tyska och sjunger "vodka. vodka"! nynnar vi på denna dänga:

Kaah – Dom Tittar När Jag Dansar (Album Version)



Den sätter sig verkligen efter ett tag...


Det här



                                       sysslar jag och Ullis med på lördag om nån skulle undra.

Är nog inte riktigt klok...

men jobba gratis kan vara kul det me!

Speciellt om de innebär att man får lyssna på musik samtidigt :)





Och inte på vilket band som helst:



Band of Horses – Compliments


Inte konstigt

att det första veckan var livat här i korridoren var och varannan kväll. Och att det nu är dött som graven och folket går och lägger sig vid tio. Svaret stavas alkoholpriserna. Nu är ryssarnas vodka, spanjorernas tequila och österrikarens smuggelcigg slut och med det dog utelivet i denna stad.

Och för oss själva? Det tog oss en vecka att ta sig ur trötthetskoman som kom över oss, andra veckan spenderade vi mest med att vänta på bussar...som aldrig kom. Så vid busshållplatsen slutar vårt halabaloo. Men hang in there - vi har storartade planer för nästa helg ;)





Those were the days!

Palpitation – You Kill MePalpitation – You Kill Me


Dagens iakttagelse

Visst har man hört att norrmän är rika, svarta guldet som slår våra svenska skogar med hästlängder. Men lite häpen blir man ändå när de kommer rullande i glänsande bilar, den ena vräkigare än den andra. På föreläsningarna vräker de i sig köpemackor vi andra bara kan drömma om när vi sitter där med varsitt äpple.

Men nu har vi varit på stans oljemuseum och förstått riktigt hur snuskigt rikt detta land är. Jobbansökan är ivägsickad men känner mig ändå lätt stressad av hur många timlöner jag går miste om vareviga dag.



En guldgruva i miniatyr


Nu jädrar

Här ska pluggas medicin så de slår det härliga till - på danska?

Men mycket konstigare än norsk kan det ju inte vara?




Best view in the world



Säga vad man vill om baracken men utsikten är ikke att klaga på.

Caribou – Odessa


Stavanger

Ny termin - ny stad!



Bo i en barack med en massa utbytesstudenter, plugga till syrra på norsk, gå på tur i alla uppförsbackar, dricka allt för dyr öl, äta en massa fisk och leva det goda studentlivet på norsk, det är vad jag ska syssla med i höst!


Flamingo!

Det är svaret på frågan om mitt favoritdjur. Har alltid tyckt det stuckit ut bland alla andra djur i djungeln, lite snyggare, lite färggladare. Blev lite sugen på att gadda in en i nacken en vacker dag.

Och min framtida bäbis ska lätt bli ekiperad i denna:


Söt va?


Är man trött...

om man nästan lyckas med konststycket att somna på cykeln hem från jobbet? Bittert om man hade dängt in i någon bil och fått åka TILLBAKA till jobbet...

RSS 2.0