Med händerna i skyn...

Fick ju för oss att ta en sväng upp till darlarna och dansa sönder våra skor till de bästa konserterna. och kalasa som bara vi kan. men jag kände redan i maggropen att resan gick lite fööör bra...det händer nämligen inte att jag och min kära vän tar oss från A till B utan missöden. Det här var inget undantag. Trodde det skulle räcka med att jag missade pendeln in till centralen, men nej. Precis så vi var löjligt nära att stiga av på plattformen till festen, fyrverkerierna och allt ståhej, pang bara. dörren small igen rätt framför ögonen och vi såg festivalen bokstavligt susa förbi.



Här hamnade vi...

 
Det kanske är då man ger upp tänker ni? nej, fastän man råkar hamna i Falun och missa världens bästa Laleh var det bara att korka upp, ta en näve nötter och skratta åt eländet. Vid det här laget är man ganska säker på att det inte kan bli så mycket värre.



Inte varje dag man förfestar här!

Och resten av festivlen då? Helt, helt underbart!!  Jag blev gladast av Johnossi, Timbuktu, Parken, Florence Valentin, Hello Saferide, Lykke Li och såklart Håkan håkan...men helgens mest otippade röj kom med denna cover:




Magiskt!


Hajen - Scapegoat


Jag ♥ Estocolmo




För att stan är full av avgaser, människor på roliga cyklar, vilsna turister och för att man en alldeles vanlig måndag kan sippa på en öl på mysig uteservering med bästa musiken i bakgrunden, bästa tjejerna bredvid sig och allt för många människor runt omkring att titta på...

                                  


Men Borlänge är inte fy skam det heller så imorgon drar jag till Dalarna och lever loppan ända tills på söndag!!!


Jag drunknar i disk!



Efter ett år i korridor har man kommit in i vissa rutiner. Vant sig vid en hylla i kyl/frys/skafferi, att blunda för misären och hela tiden tänka att det kunde ju varit värre. Sen är det bäst att man diskar snabbt som satan också, helst innan man ätit upp sin mat. Allt för att undvika irriterade blickar från grannar som snällt väntar på sin tur att trängas bland kastruller och skitig disk.
   Så jag tyckte det skulle bli lite skönt med eget kök i sommar. Få diska när jag vill och handla hem hur mycket mat jag vill. Bara det att pengarna mest räcker till nudlar ändå och precis som jag skjuter upp allt annat här i livet så får även disken vänta tills ikväll, eller imorgon, eller aldrig. Sen verkar det inte spela någon roll om diskberget är det sista jag får vila ögonen på när jag somnar och det första jag ser när jag vaknar.

Så nu tog jag tag i eländet och sen belönade jag mig med att spana in alla bra band vi ska gunga till i helgen. Förutom alla favoriter verkar de här också va värda att skriva upp på "inte ligga däckad i nåt dike medan de spelar"-listan!




GLAD MIDSOMMAR!



Hann med både midsommarstång, kransbindande, och en massa god mat med de allra bästa!
Hoppas ni också hade en underbar dag!

Och inte att förglömma....lite kändisspotting back in da förort:




Okej, inte världens bästa bild, men jag svär att han i rutiga skjortan är ingen mindre än Morgan från Soptippen!
Och så en Lisa som låtsas vara diskret i hörnan förstås!

Nu kör vi!



Favorit i repris?


Var längesedan jag kände mig så här slut..har jobbat 11 timmar idag och slitit som ett djur. Tror att hjärnan slutade fungera runt lunch och sista timmarna kände jag mig som en robot med slut på batterier. Då kan det hjälpa att ha något kul att se fram emot. Som en helt ledig helg med midsommarmys med mina bästa tjejor. So att jag och Micha som vanligt är ute i sista sekunden och bestämde oss för att festival nästa vecka vore ju skoj. Bara att de flesta andra verkar planera och hade därför redan bokat alla vandrarhem. Så vi ska hyra något slags rum med en säng av en snäll själ. Så nu håller vi tummarna för att det inte är någon slags seriemördare. Han vågar tillochmed låna ut sin nyckel till oss. Kom på att jag skrev i mailet att vi var skötsamma. Hoppas det inte räknas som falsk marknadsföring. Och om man kom hem utan pengar och körkort från samma festival förra året borde det vara riktigt elakt om nyckeln försvann denna gång. För finns det något bättre än att se sina favoritkonserter med sin favoritgalnaste vän? Nej, trodde väl inte det.




Vi ses snart Håkan!

Hallelujah moment!

Har ju jobbat ett bra tag på Ica nu och varje dag är det tusen nya frågor kunderna vill ha svar på. Har aldrig känt att jag kunnat briljera med några matkunskaper, vilka inte ens existerar. Så så fort jag hör någon nämna pilgrimsmusslor, högrev eller något annat mer avancerat än snabbmakaroner flyr jag fältet och kallar på förstärkning.

Utom idag.

Kunden hade äntligen förstått vilket som var mitt område. Mitt bland köttfärsen frågade han hur man blandar bål. Om han fick svar!




 

My kind of area!


Tji fick man!

Har kanske någon gång nämnt att de södra delarna av Sverige, läs Kalmar, inte är lika roliga och spralliga som storstan, det händer liksom inte lika mycket där. Men nu har någon bestämt sig för att ändra på detta. Kanske inte riktigt vad jag önskat men man får ju ge dom cred för att försöka liva upp landsbygden lite...

And this was the year the stripclub came all the way to Öland:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5370416.ab





Hur ska detta gå?

Är riktigt stolt över mig själv! Spärrade upp ögonen vid fem(!) igår morse och cyklade iväg till första dagen på jobbet. Min kropp verkar ha vant sig vid att inte göra så mycket överhuvudtaget om dagarna. Så den fick sig en liten chock när jag rusade runt, kånkade på lådor, knappade in streckkoder och grillade kycklingar för  glatta livet.
   Så det var därför hjärnan segade ihop totalt när det var dags för lunchmöte och alla siffror, marginaler och budgetar hit och dit försvann i bakgrunden och allt jag kunde koncentrera mig på var när vi fick hugga in på chokladtårtan han tagit med upp. Kände ett stort behov av en sockerchock och mängder av kaffe.
   För att inte tala om hur slut jag var när jag kom hem och det kändes som att diska var en ansträngning i klass med ett maraton.
   Hoppas min kropp vänjer sig snart annars känner jag på mig att detta kommer bli en jobbig sommar.

Give me an umbrella!

Ingen nytta överhuvudtaget av alla bikinis, flipflops och solglasögon jag lyckades packa ner. Just nu skulle jag bli gladast för ett sånt här:


Jag borde...

börja med mina kompletteringar, har ju vart och lånat böckerna och allt. Men just nu kan jag inte sluta lyssna på denna. Får prova det här med multitasking.



Lyssna själv vet ja!           http://open.spotify.com/track/0ngr6YFEU5y2RaYNYLqO9R

Tillbaka i storstan

Det är lätt hänt att man känner sig lite efter när man varit borta från civilisationen ett tag. Jag hänger inte alls med i tv-serierna, går vilse i centrum och missar bussen för jag inte kan komma på vilken sida av vägen den kommer på.

Så har man tydligen missat Paris Hiltons nya såpa, tur att man har en syrra som kan uppdatera mig om det viktigaste.
- Hon letar efter en ny bästis och dom hon inte gillar säger hon TTYN till.
- TT vad?
- Men du är ju såååå efter, Talk To You Never såklart. Jajuste, självklart. Tar med mig det till Kalmar i höst!



Nej Paris, jag behöver inte dig som kompis.


Dagens knäppaste?

Man slutar aldrig att förvånas. Jag trodde att det här med bal var en bra grej där man fick ha fin klänning, dansa och känna sig lite som en prinsessa. Men jag hade tydligen fel. I USA drar pappor med sina 5-åriga döttrar på en annan slags bal där de också får skriva på kontrakt om att de borde hålla sig borta från allt vad killar heter innan de gift sig.

Vet inte vilka sagor de läste när de var små men de tror tydligen att deras döttrar blir prinsessor på riktigt om de bara håller lite på sig. Det känns som att någon borde tala om för dem att det finns en liten skillnad mellan saga och verklighet.



- Daddy I did it! Now give me my knight in shining armour!


Missa inte! Outsiders ikväll på kanal 5 19:55.


Sista låten

Jag gick lunkandes hem från bussen, trallandes på Håkan i min egen lilla värld, när min "lilla" ständiga följeslagare dimper ner i asfalten en sista gång. Och så här har den sett ut sen dess...



En liten tröst att sista låten var en bra en. Men jag tror att jag äntligen fått en anledningen att byta upp mig. Slapp man fundera på vad man ska bränna skatteåterbäringen på iallafall!

Efter en hel dag på vägarna...



Yey! Nu är jag hemma!


Jag gör en mellanlandning hos föräldrarna och njuter av:

* Mjukt bröd + pålägg i massor
* Diskmaskin
* Stor TV
* Fler än tre kanaler på TV:n
* Riktig mat (kokt potatis för första gången i år!)
* Snälla syskon

Snart bär det av till lyan och tillbaka till nudelträsket...


Grattis Micha!

Nu har världens underbaraste fyllt 23!



Hoppas du hade en underbar dag!!!!


Packångest

Att åka hem är härligt på alla sätt och vis om det inte vore det där med packandet...jag får panikkänslor så fort jag  ens tänker tanken. För det första borde det underlätta att ha ordning på alla pryttlar innan man börjar, för nu bygger jag berg allteftersom jag hittar nya supernödvändiga saker som måste få följa med.




Det här med att tänka logiskt och att packa hänger inte riktigt ihop.
Jag försöker undvika att räkna klädhögarna eftersom jag befarar att jag har med mig minst tio plagg per dag jag ska va hemma. Samtidigt som jag vet hur jag kommer ångra att jag stod och velade om den där klänningen och inte packade ned den, sånt vill man ju undvika, vilket betyder att det mesta av garderoben får följa med.

Just nu motiverar jag det hela med att jag ändå inte kommer ha några pengar och därmed har shoppingförbud i sommar - nån mer än jag själv som tvivlar?


Äntligen!

Nu tar vi sommarlov!



Lite ta-ut-segern-i-förskott-firande natten innan sista tentan!


Vad är väl en fredag på Stadion?

Nej, jag sitter mycket hellre och knåpar på min etiktenta imorgon...

Detta får duga som kompensation:





 

http://open.spotify.com/track/6fOMAc2LXPILAWUWeh41Ro


 


Är man en slarvmaja så är man...

Ska snart dra upp till norr för sommarlov och har evighetsprojektet att packa ner alla skor framför mig. Då hittar jag denna gamla goding:



Detta var fram till några veckor sen min finaste sko, den har vart med om mycket kalsande kan jag intyga.
Tills en kväll då jag blev lite lullig och tyckte det var en bra idè att kasta av mig klackarna på efterfesten.

Då bestämmer sig någon som uppenbarligen inte förstår värdet av ett par snygga heels att slänga ut min favorit på gatan. Så hittade jag den dagen efter, överkörd och lite tillknycklad.

Men jag har inte gett upp hoppet om att jag en dag ska svira runt i dom igen, måste bara komma på någon bra ursäkt som jag kan dra när skomakarn börjar asgarva...

Efterfest på eran balkong...

är roligare när man själv är med...men spiknyktra en tisdagsnatt roade sig jag, Anna å Nattis åt att gissa sig till hur många sköna stämmor som vrålade "total eclipse of the heart" genom den vibrerande väggen i stämmor, eller nåt som skulle likna det.

Nästa gång ska jag vara med själv, och jag ska inte ha en uns av röst kvar dagen efter.


Men först ska ja förfesta till denna pärla: http://open.spotify.com/track/6sI3Za9zk0hANooroDU9FD


Om en vecka....

är jag hemma i kära lilla lyan igen, längtar efter nästa vin-med räkor-ta sista tunnelbanan in-festa till morgonen-vakna upp i väsby- helkväll!



eller efter nästa dansa på taket - få störningsjouren efter sig - och så en sväng ner i hisschaktet - däcka i förrådet -husfest!


Jag vet vad jag ska bli när jag blir stor!

Lite på tiden kanske, när man gått en tredjedel av utbildningen. Har alltid varit otroligt intresserad av allt som har med sjukhus, ambulanser eller olyckor att göra. Låter lite hemskt att vara besatt av sånt och vara den enda som tyckte det va spänande att ta den där stelkrampssprutan i skolan...Men ju mer adrenalin och action desto bättre, har därför suttit klistrad vid alla sjukhusserier som visats på tv.

Så började jag läsa till sjuksköterska för ett år sen och kände mig smått besviken...vad var all action? När får man lära sig om alla ovanliga sjukdomar? Kände mig bara rastlös när vi vi skulle diskutera begrepet hälsa för sjutiioelvte gången. 
   Men idag hade vi ännu ett seminarium om bemötande och etik, men istället för att räkna minuterna tills allt var slut så kunde jag inte sluta tänka på att jag faktiskt ska jobba med det här om bara två år! Att jag ska svagga runt i korridorerna, ge dropp, sprutor och förhoppningsvis få människor att må bättre. 

Eller när vår lärare berättar om när hon halvt medvetslös fick åka ambulans och allt som flög runt i hennes tankar var hur jäklarns snygg ambulanskillen var. Då kom jag på att det är ju i en ambulans jag ska svischa runt och ställa allt till rätta.

Så nu ska jag sluta vela om jag ska bli något annat istället, just nu vill jag bara få min legitimation i hand, och sen ut och rädda liv!


Vem vet? Kanske hämtar jag dig i en sån här en dag?



Eller i en sån här? Wow...




På nåt sätt känns det här mer troligt....







 


Minisemester

Började dagen med att ligga och steka i den olidliga hettan här nere i söder. Ett gäng lagom bakis studenter ligger på en innergård och har inget att göra. Tur är väl då att Öland ligger ett stankast bort och att man har en granne som råkar äga en folkabuss.

Så vi köpte med oss mat, satte på oss solbrillorna och slog på stereon. Så körde vi till närmsta strand och låg och glodde på kite-surfarna, så jäkla coolt, det ska ja lätt prova på innan jag dör! Sen var det dags för dopp i havet, det var väl ungefär där jag vaknade för dagen, men det va riktigt skönt! Så tog vi en glass, vevade ner rutan på vägen tillbaka, kände vinden i håret och såg fiskmåsarna glida förbi.

De kallar jag söndagslyx!




I mitt nästa liv ska jag susa runt i en sån här skönhet mest hela tiden...

RSS 2.0