Det måste vara nåt i luften....

..i vår korridor.

När min annars så välplanerande granne pluggar stenhårt i veckor för sin tenta och kommer hit bara för att lyckas missa provdatumet. Sen råkar jag avslöja vilket datum det egentligen är idag. Det borde jag aldrig gjort.

Eller att jag lagom till terminens första tenta kommer på att det där med att anmäla sig till kursen vore en bra idè, om det nu inte hade varit försent.

Det är mycket att hålla i huvudet som student. Mer än när systemet stänger på lördagar.

En alldeles vanlig måndag...



...om man råkar bo i Kalmar.

Rosèvin
Fina vänner
Solnedgång
Ahhhh

Om man inte...

råkar ha en händig karl lättillgänglig så får man vara lite kreativ. Då drar men med sig en Anna till Ikea, handlar så mycket man nästan orkar kånka hem, sätter i en snus, tar en öl och tar hammaren i högsta hugg.

I köket spelade grabbarna poker för fulla muggar men det var inne i mitt rum som testosteronet flödade, spikar for och när vi inte skruvade svor vi mest. För det här med ikea-montering är mer en psykisk påfrestning än ett styrkeprov.

Men sedan när min alldeles underbara tv-bänk stod där ihopskruvad kändes det värt varenda liten svettpärla.

Då var det bara att kila ner till Annas lya och hennes köksbord....mot nya äventyr!



För vem behöver en händig karl i huset när man har en alldeles utmärkt Anna?

Om man en gång tänkt tanken att plugga i Borås...




gör inte studentkåren den bästa reklamen för stan.
 
Måste ge dom cred för att vara ärliga, men jag stannr nog i Kalmar ändå.

Separationsångest

Varför vill man alltid stanna kvar när det är dags att lämna stan? Plötsligt skimrar gatorna lite extra, människorna  är intressantare än vanligt och det känns lite svårare att skiljas åt.



Här bor en miljon
säg hör de den ton som Stockholm nu spelar för dem
De far härifrån långt bort härifrån
men Stockholm det är ju vårt hem

Vart vi än går vet jag Stockholm är vår
när vi går hem genom stan
Här går vi med en tyst melodi
ensamma i hela stan

                                                                                                                                      (Sakta genom stan, Monica Zetterlund)

Hjulen på bussen går runt, runt, runt

Nackdelen med att bo i en småstad är att man blir farligt bekväm, läs lat, av sig. Vart man än ska så är det sällan längre än tio minuter bort. Så när man återvänder till storstaden kan en utekväll lätt kännas som ett helt projekt:

Bussen till förfesten, bussen till tunnelbanan, tunnelbanan till stan, och sedan det värsta: nattbussen hem.
  När man är fattig student och inte vill riskera en springnota från taxin får man stå ut med att stå blanserandes i allt för höga klackar, ihopträngd med fyllekompanjoner som proppar i sig pommes, spiller ut öl och lutar sig ut genom dörrarna för att spy. Jag brukar spendera resan med uppspärrade ögon och tyst upprepa mantrat inte somna, inte somna, för mig själv. Samtidigt som jag intalar mig själv att jag snart är framme och att jag inte alls mår illa, snart ute i friska luften!

Så efter sista utekvällen hemma var det bara jag som skulle åt mitt håll så efter en evighetspromenad till centralen kändes det lite för bra för att vara sant när bussen stod där och liksom väntade på mig. Så jag slog mig ner på en SITTPLATS, satte i lurarna, tyckte jag var lite sömnig, men hey, kan ju inte somna när ja lyssnar på musik!

Jodå, efter vad som inte kändes som mer än 5 minuter vaknar jag av att nån ruskar om mig och ville bara försäkra sig om att jag kom av rätt. Helt i min egen lilla värld svarar jag lite för spydigt att det nog är en bra bit tills jag ska av...varav jag kollar ut genom rutan och inser att jag nog åkt lite för långt, ända till lapplands väsby visar det sig. Fanihelvetepissfan! Så jag ragglar fram, fortfarande halvsovandes och nån slags panikplan i huvudet, till chauffören. Vill inte ens tänka på när nästa buss går tillbaka, imorgon? och chaffisen svarar att han inte ens svänger förbi pendelstationen...



Tur är väl då att jag råkade åka med kanske sveriges snällaste busschaufför! Som förstår att en tjej som svirat halva natten i klänning fast regnet öser ute och det egentligen är höstkallt bara vill hemhemhem! Så han erbjöd sig helt enkelt att släppa av mig på tillbakavägen eftersom han ändå slutade sitt pass! Skämdes något när jag sjönk ner i sätet bredvid honom och råkade nästan fråga om han kunde svänga upp till hållplatsen jag bor närmast men kände: inte läge att utmana ödet just nu Therese...

Tänk att änglar finns lite varstans!


Suck...

Här har man tragglat och övat på sin gitarr utan att komma nån vart, så ser man det här klippet. Då vill man bara ge upp.



Men om jag också börjat spela när jag var 5 kanske jag hade kommit i närheten av detta iallafall.

It`s a fact

Jag har insett att jag är född i helt fel årtionde...



Jim

Bruce
         James    

                                         Marlon
                     
                                                                                                  

 

                              Bob


Jisses vilka fina killar!       
                                                                                                         
                                    













Minisemester

Bör man känna  sig uträknad ur familjen när man inte längre får plats i deras bil? Nej, då får man helt enkelt hyra en egen, köra helt själv och lysssna på precis rätt musik, om det inte vore för envisaste syster som ska lägga sig i allt från musikval till att det hackar lite när storasyster växlar. Take it our leave it säger jag, men så fort vi kom upp till stugan mitt i skogen hände något. Vi grävde ner våra stridsyxor och bara solade och badade hela dagen lång. Förutom en liten dränkningsincident var allt frid och fröjd.

Det är något speciellt med Bergslagen har jag hört...




Syskonkärlek

 

Ahh - fridfullare blir det inte.

Check it out!


Äntligen!

Det var längesen det var så skönt att stämpla ut från jobbet - antagligen för sista gången. Får alltid lite separationsångest sista dagarna och tänker att jag trivs nog rätt bra ändå...men sen tänker jag på allt jag slipper: no more arga kunder, sönderfrusna/skurna händer, upp-i-ottan-tider och fiskstank vart jag än vänder mig! Då känns det inte alls lika tungt.
  
Mitt sommarlov kom lite sent i år men nu ska ja se till att njuta av att inte göra någonting i en hel vecka!



Manana, manana....

RSS 2.0